numerology life path year here vedic astrology horoscope online numerology compatibility with names zodiac signs compatibility for aquarius what life path number am i numerology compatibility india are life path numbers 7 and 4 compatible

 

1929 - Вътрешни борби за контрол на HJ

1929 е важна година за HJ. Именно тогава Балдур фон Ширах реорганизира HJ и затвърждава връзките й с NSDAP. Формално правилата за регулиране на отношенията между двете организации са публикувани на 23 април 1929 г. Ключова точка в тях е това, че децата на нито един член на NSDAP не могат да бъдат включени в друга младежка организация освен Hitlerjugend. Това се прави, за да може да се засили връзката между членовете на партията и самата NSDAP и за да могат да се изолират младежите, непринадлежащи към HJ. След дебати и разисквания (и след някои възражения от страна на Курт Грубер) от NSDAP решават, че действията на фон Ширах са правилни.

През март 1929 г. във връзка с увеличаването на членовете на HJ Грубер има възможността да издава два вестника "Die Junge Front" и "Hitler Jugend Zeitung" (със задължителен абонамент за HJ). С декрет от април същата година HJ се обявява за единствената младежка организация на NSDAP.

През септември организацията прави голяма демонстрация на годишните сбирки в Нюрнберг, когато 2000 нейни членове маршируват пред Хитлер сред бурни аплодисменти. Сред тях е група берлински момчета, марширувала през всичките 400 мили до Нюрнберг. Това се превръща в традиция за всяка година, известна като "Марш Адолф Хитлер".

През ноември 1929 в Мюнхен организацията предприема серия от големи дейности с цел увеличаване броя на членуващите в нея.

Политическите брби продължават вътре в HJ. И фон Ширах, и Грубер плетат интриги за ключовата ръководна позиция. Грубер успява за кратко да си спечели като съюзник шефа на и продължава да е на поста райхсфюрер на HJ. Съюзник на фон Ширах е Хитлер и в крайна сметка това ще се окаже решаващия фактор.